Hospice Daniken

nieuw-architectuur-logo-center-zwart
Categorie
Zorgen
Over dit project

Jaartal: 2021
Locatie: Geleen
Categorie: Zorg
Opdrachtgever: Zuyderland

Het nieuwe hospice Daniken te Geleen is onderdeel van het project Parc Glana. Het gebouw is gelegen in een parkachtige omgeving. 

Passend bij de functie van dit gebouw heeft de straatgevel een introverte uitstraling, maar door de toepassing van verschillende raamvormen en neggedieptes een speelse uitstraling. De achtergevel is in tegenstelling tot de voorgevel transparant om veel contact te hebben met de groene omgeving. Hierbij is rekening gehouden, door gemetselde schijven dusdanig te plaatsen, dat er iedere kamer voldoende privacy heeft.

In de basis bestaat het gebouw uit twee vleugels, met elk vijf kamers, die gescheiden worden door een centraal gelegen gemeenschappelijke woonkamer en buitenterras. 

De zit-/slaapkamers zijn bereikbaar via een ruimte gang achter de straatgevel. Ieder kamer heeft eigen sanitaire voorzieningen, zit- en slaapgedeelte en een buitenterras. 

De kwaliteit van dit gebouw zit in het contact met de omgeving, privacy, ruime opzet, logische structuur, veel lichtinval, zichtlijnen huislijke sfeer en hoge plafonds.